Vulin: U Srbiji nema ruske propagande

Vesti 22. okt 202212:02 147 komentara
OMK MUP REPUBLIKE SRB

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da Evropska unija za svoje promašaje i greške ne Balkanu može da krivi samo sebe, a ne rusku propagandu koje u "Srbiji sigurno nema", saopštilo je Ministarstvo.

„Kao što nema ruske propagande tako u Srbiji nema ni antiruske histerije, ali ima dostojanstvene samostalne politike, onog što EU ne vodi, pa je zato brani i Srbiji i preti da će sloboda izbora Srbije biti kažnjena“, rekao je Vulin.

On je naveo da evropski poslanici koji osuđuju Srbiju i traže od nje da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji, o Srbiji znaju koliko i o samostalnoj državnoj politici – ništa.

„Nisu za sve veću nepopularnost Evropske unije u Srbiji krive ‘lažne vesti’, već su zaslužne prave vesti o politici uslovljavanja, ucenjivanja i pretnji Evropske unije prema Srbiji“, izjavio je Vulin.

Prema njegovim rečima, tražiti od Srbije da za ideju o neizvesnom članstvu prizna Kosovo, napusti Republiku Srpsku i uvede sankcije Rusiji, a očekivati da se sa time Srbija i njeni građani slože je kao očekivati da žrtva pljačke bude na strani pljačkaša.

„Moguće je, ali se takav poremećaj leči“, rekao je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare