Vulin: Uhapšeno 17 pripadnika kriminalne grupe, neće biti novog zemunskog klana

Vesti 04. feb 202110:16 > 14:06225 komentara

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je danas uhapšeno 17 pripadnika kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja. Vulin je rekao i da se pripadnici te grupe sumnjiče za ubistvo, iznude, otmice i dilovanja drogom.

„Iza nas su meseci teškog i napornog rada, neprospavana noć, ali na koju smo svi ponosni, jer je puna uspeha. Građani Srbije, danas je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković, uhapšeno je 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za ubistvo, iznude, otmice, dilovanja drogom„, kazao je Vulin na konferenciji za novinare u Beogradu.

Dodao je da je Srbija „ozbiljna zemlja koja neće dozvoliti da se u njoj stvori novi zemunski klan“.

„Neće dozvoliti grupe koje misle da su jače od države, koje vrše rekete, iznude. Zahvaljujući Tužilaštvu za organizovani kriminal, možemo da kažemo da je Srbija danas bolje i bezbednije mesto“, kazao je Vulin.

Vulin kaže i da ne isključuje mogućnost da je bilo još krivičnih dela ove grupe, te je pozvao sve građane da „bilo kakvo saznanje koje imaju o radu ovih kriminalaca“, da se obrate policiji.

„Grupa se krila iza navijača Partizana“

Vršilac dužnosti SBPOK Ninoslav Cmolić izjavio je da je ova kriminalna grupa odgovorna za „monstruozne zločine počinjene poslednjih desetak godina“.

„Ona se krila iza navijačke grupe Partizan, ali to nisu nikakvi navijači, već obični krimanalci, mi ćemo dokazati ulogu svakog od njih pojedinačno. Odradili smo ono što smo planirali mesecima i završićemo sa svim kriminalnim grupama kao sa ovom“, poručio je Cmolić.

Pripadnici policije i BIA jutros pokazali da „u Srbiji nema zaštićenih“, rečeno je na konferenciji.

Odlučni smo da Beograd bude bezbedan grad i da više nikakve kriminalne organizacije koje su slične ili jače od zemunskog klana neće rušiti budućnost naše dece“, dodato je.

Komentari

Vaš komentar