Vulin: Vekovima smo sanjali ujedinjenje i slobodu, slobodu smo izborili

Vesti 15. sep 202208:48 15 komentara
OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ANTON ANTANASIJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je "celokupnom srpskom narodu" praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Vulin je u čestitki ocenio da Srbi „moraju da budu jedinstven politički narod“ a da je obeležavanje zajedničkih praznika „način da pokažemo snagu i jedinstvo svima koji u našem nejedinstvu traže način da nas umanje i razdvoje“.

„Svim Srbima gde god da žive i svima koji Srbiju doživljavaju kao svoju otadžbinu, čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Srbi, srećan nam praznik, čuvajmo jedni druge da bismo sačuvali Srbiju, RS i sve zemlje gde Srbi žive. Istu zastavu Srbi su vekovima nosili, sanjajući ujedinjenje i slobodu. Slobodu smo izborili, srećan nam praznik“, naveo je Vulin a preneo MUP.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji je ustanovljen pre dve godine, obeležava se danas u Srbiji i Republici Srpskoj (RS).

Vlade Srbije i RS odlučile su da taj praznik obeležavaju 15. septembra, na dan kada je, 1918. godine, u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

Centralna manifestacija biće održana u Bijeljini u 11 časova a uz najviše zvaničnike RS, proslavi će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare