Vulin: Vučić je objavio rat mafiji, nema zaštićenih

Vesti 10. feb 202114:22 > 14:41 31 komentara

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio rat mafiji i da insistira i kod Ministarstva unutrašnjih poslova i kod Bezbednosno-informativne agencije da nema zaštićenih.

„Sa ponosom mogu da kažem da predsednik Aleksandar Vučić insistira i kod MUP i kod BIA da nema zaštićenih, da možemo i moramo u skladu sa zakonom da radimo svoj posao i da niko nije toliko moćan da bude nedodirljiv i da njegovo kršenje zakona može da bude oprošteno, baš niko. Kada imate takvog predsednika i takvog vrhovnog komandanta onda nije mnogo teško raditi ovo što radimo”, rekao je Vulin u Skupštini Srbije tokom razmatranja međunarodnih sporazuma.

Vulin je rekao da se istraga protiv organizovane kriminalne grupe, koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković nastavlja, da se sprovode i finansijske istrage, proverava se njihova imovina.

On je rekao da je stavljena zabrana na otuđenje i raspolaganje imovinom svih pripadnika organizovane kriminalne grupe.

Vulin je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio rat mafiji, da je o tome govorio mnogo puta, kao i da je posebno odlučno to rekao pre 100 dana kada su predstavnici vanparlamentarnih opozicionih stranaka počeli da ismevaju ono što je rekao.

„Tad su se smejali. Sada kada ste videli kako se sprovodi borba protiv organizovanog kriminala koju je naložio, pokrenuo, tražio predsednik Aleksandar Vučić ne čujem da se smeju“, rekao je Vulin.

Vulin je rekao da je tokom velike operacije Vučić bio obaveštavan i da je bio u toku sa svakim korakom ove aktivnosti, kao i da je lično učestvovao u donošenju odluka.

On je rekao da je „Vučić važan deo, presudan politički deo borbe protiv organizovanog kriminala“ i da su zato „ove akcije tako uspešne“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare