Vulin: Vučiću, odbij non pejper i raspiši izbore da nacija kaže šta misli

Vesti 28. apr 202112:46 > 12:50 106 komentara
N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zatražio je od predsednika države Aleksandra Vučića da se "žrtvuje još jednom i odbije svaki razgovor o non-pejperu i o priznanju Кosova" kao i da "odmah raspiše vanredne izbore kako bi nacija rekla šta misli o priznanju Кosova, ali i da tako omogući svim strankama da izađu pred Srbiju i pokažu od čega su i za koga su".

Povezane vesti

„Tražim od predsednika Vučića da odbije razgovor o priznanju i da velikim silama koje su pisale non pejper saopšti da se rešavanje pitanja Кosova i Metohije ne može pronaći bez rešenja za Republiku Srpsku i za nacionalno pitanje Srba u celini“, rekao je Vulin, u pisanoj izjavi, koju je preneo Pokret socijalista, čiji je predsednik.

On je naveo da je „potpuno svestan da, ukoliko predsednik Vučić odbije inicijativu velikih sila, da to vrlo lako može da bude njegova poslednja borba“.

„Ako hoće konačni sporazum, neka velike sile predlože i konačno rešenje srpskog nacionalog pitanja u celini, a ne u jednom delu srpskog sveta.Tražim od Vučića da svojom žrtvom, još jednom, spreči priznanje Кosova. Samo on to može i samo on to sme. Tražim mnogo, ali imam i od koga“, Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare