Vulin: Za vreme praznika 14.400 saobraćajnih prekršaja

Vesti 07. maj 202111:35 komentara
Beograd 23,04,2021 Saobraćajne kamere, kamera, snimanje saobraćaja, monitoring, video nadzor, saobraćajna kamera
Petar Lazović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je saobraćajna policija tokom praznika, od 30. aprila do 4. maja, otkrila 14.445 različitih saobraćajnih prekršaja, dva i po puta više nego što se otkrije u redovnim danima, saopštio je MUP.

Povezane vesti:

Vulin je sa direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem u sklopu kampanje usmerene na bezbednost saobraćaja obišao patrolu saobraćajne policije na Novom Beogradu, i tom prilikom precizirao da su 1.082 vozača isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

„Tokom godine prosek je oko 50.000 otkrivenih alkoholisanih vozača“, rekao je Vulin i upozorio da je u saobraćaju tokom praznika stradalo devet ljudi.

On je naveo da će saobraćajna policija raditi svoj posao, otkrivati prekršaje i kažnjavati, ali je poručio da nema te policije koja može da sačuva život, ukoliko sami ne vodimo računa o njemu.

Duško Pešić je istakao da su brzina i vožnja pod dejstvom alkohola bili dominantni prekršaji i glavni faktor nastanka nezgoda.

Pešić smatra da je za podizanje nivoa bezbednosti saobraćaja neophodno uvesti kontinuirani sistem saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, koji mora da počne od porodice i da se nastavi preko predškolskog, osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja.