Wireless Media o ugovoru sa Ministarstvom finansija: Sve je javno dostupno

Vesti 24. feb 202118:12 > 18:151 komentar
IT, kompjuter
Izvor: N1/ilustracija

Sve informacije su bile javno dostupne na Portalu javnih nabavki. Odlukom o sprovođenju javne nabavke ugovor je dodeljen grupi ponuđača koju čine Telekom Srbija AD, Wireless Media doo, sa podizvođačima MTS Sistemi i integracije doo, Coming Computer i Engineering doo, Atos IT solutions and servicies doo, Sinfon doo i SAP West Balkans doo, navela je u pisanom odgovoru za portal N1 kompanija Wireless Media.

Podsetimo, reč je o ugovoru o izradi, implementaciji i održavanju centralnog informacionog sistema za obračun zarada u javnom sektoru, sa pratećom opremom i licencama, za koji je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić navela da je vredan sedam milijardi dinara i da je reč o „najnovijoj kombinaciji SNS koja se može nazvati pljačkom godine“.

Pročitajte još

Wireless Media je, u odgovoru dostavljenom portalu N1, odbila da komentariše današnju izjavu Marinike Tepić, navodeći da je reč o „neistinitim i senzacionalistički navedenim optužbama, koje su u suprotnosti sa javno dostupnim dokumentima i činjenicama“.

Ali su odgovorili na pitanja portala N1 o načinu dobijanja ovog ugovora i potencijalnoj zloupotrebi ličnih podataka građana, na šta je danas ukazala Tepić.

„Ugovor je dobijen putem javne nabavke 08 broj 404-02-369/2/2020, u otvorenom postupku, raspisane 30. decembra 2020. godine. Ta informacija je javno dostupna putem Portala javnih nabavke“, ističu u Wireless Media.

Kada je reč o načinu zaštite ličnih podataka građana u centralnom informacionom sistemu za obračun zarada u javnom sektoru, u ovoj kompaniji navode da će oni biti u potpunosti zaštićeni.

„Lični podaci građana će biti u potpunosti zaštićeni u skladu sa važećim propisima Republike Srbije, industrijskim standardima i najboljim evropskim i svetskim praksama i principima zaštite podataka o ličnosti (GDPR i drugo). Između ostalog, pristup ličnim podacima će biti omogućen samo i isključivo ovlašćenim licima unutar sistema i na način koji obezbeđuje jasnu identifikaciju i zapis o preduzetim aktivnostima“, navode u Wireless Media.

Prema podacima o sklopljenom ugovoru po osnovu ove javne nabavke, na sajtu Ministarstva finansija, reč je o nabavci vrednoj tačno 7.069.600.000 dinara sa PDV. Novac je, kako se navodi, obezbeđen budžetom za 2021. godinu.

Ovo ministarstvo danas je objavilo da će ubuduće, kroz Centralni informacioni sistem za obračun zarada u javnom sektoru, kontrolisati obračun plata za više od 500.000 zaposlenih u okviru 10.500 korisnika javnih sredstava.

Komentari

Vaš komentar