Za vikend zatvoreno sve, osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i pumpi

Vesti 12. mar 202112:22 > 14:21 308 komentara

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv epidemije koronavirusa odlučio je da tokom vikenda pred nama na teritoriji Srbije sve bude zatvoreno, osim objekata vezanih sa prehranu, apoteka i benzinskih pumpi.

To je na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba najavio pokrajinski sekretar za zdravlje Zoran Gojković.

Tokom vikenda neće biti održavane bilo kakve javne manifestacije, dodao je.

Što se tiče sledeće nedelje, Gojković kaže da se nastavlja onlajn nastava za srednje škole, ali će se u saradnji sa Ministarstvom prosvete na onlajn nastavu prebaciti i stariji razredi osnovnih škola, od petog do osmog razreda.

Učenici nižih razreda osnovne škole nastavu će nastaviti onako kako su imali i do sada.

Situacija vanredna

Gojković je ocenio i da je situacija u vezi sa epidemijom koronavirusa vanredna.

„Imamo jedan vremenski period blagog povećanja novozaraženih, ali po prognozama i onome što očekuje medicinski deo Kriznog štaba, taj broj će rasti. Dobro je da taj broj nije eksponencijalno izražen, nema velikog skoka čega se svi plašimo, jer najveći deo građana poštuje mere na snazi“, kazao je Gojković.

Prema rečima Gojkovića, vakcinacija se sprovodi kontinuirano.

„Imamo oko 700.000 revakcinisanih, i oko 1.850.000 vakcinalnih doza, dakle, upotrebljenih vakcina. Otvaraju se novi punktovi, dogovoreno je sa Ministarstvom zdravlja i lokalnim samoupravama da se omoguće uslovi da se što više građana vakciniše. Najvažnija stvar dalje je kampanja, odnosno maksimalno pozivanje svih građana da se vakcinišu. Te dve stvari ćemo raditi najviše u narednom periodu“, izjavio je Gojković.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare