Zaharova: Zahtevi Bilčika za zabranu ruskih medija u Srbiji i na Kosovu apsurdni

Vesti 27. apr 202320:28 > 20:28 17 komentara
N1

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su apsurdne izjave izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika o sankcionisanju RT Balkan i Sputnjika.

„Situacija oko ukidanja ruskih medija je dovoljno apsurdna, sve te izjave govore same za sebe. Oni više ništa ne skrivaju, oni o tome otvoreno govore. Mi smo ranije zaista pokušali da skrenemo pažnju na dvostruke standarde i licemerje“, rekla je Zaharova za RT Balkan.

Pročitajte još:

Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta usvojio je juče Bilčikov izveštaj i kompromisne amandmane na izveštaj o Srbiji u kome se ona poziva da se uskladi sa odlukom Saveta o obustavljanju radiodifuznih aktivnosti RT Balkan i Sputnjika.

Na pitanje da prokomentariše izbore u opštinama severu Kosova, Zaharova je odgovorila da Priština nastavlja da zaoštrava situaciju i dovodi dijalog sa Beogradom u ćorsokak.

„Opštinski izbori dodatno su istakli pogubnost zapadne politike u regionu. Samovolja, diskriminacija i etničko čišćenje ne mogu dovesti do mira i harmonije. Veza između SAD i EU, nesposobna da prevaziđe okorelo srbofobično ponašanje gura takozvano Kosovo dublje u krizu“, poručila je Zaharova.

Ona je dodala da su izbori 23. aprila „još jedan dokaz zanemarivanja prava srpskog stanovništva“ i da su uprkos bojkotu srpske većine „održani pod pritiskom Zapada“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare