Zajedno: Funkcionerka SNS udarila šamar našoj koordinatorki na Banjici

Zajedno, DS i SRCE

Stranka Zajedno je saopštila da je tokom zajedničke akcije ove stranke, Demokratske stranke i stranke Srce na Banjici fizički napadnuta koordinatorka omladine stranke Zajedno, Sanja Vasić. Njoj je, prema tvrdnjama, funkcionerka vladajuće Srpske napredne stranke udarila šamar.

Tokom akcije razgovora sa građanima koja je organizovana na 10 lokacija širom Beograda, registrovano je nekoliko provokacija, navodi se u saopštenju stranaka.

„Na Banjici je Srpska napredna stranka postavila štandove pored naših i fizički nasrnula na našu aktivistkinju. U jednom trenutku, aktivistkinja iz SNS obučena u belu stranačku majicu, se unosila u lice našoj aktivistkinji i nakon kraćeg verbalnog sukoba, udarila joj šamar potom uhvatila za nadlakticu i nastavila da je udara. Kada su je drugi aktivisti zaustavili, ova aktivistkinja SNS-a je odmah pobegla sa lica mesta“, objašnjava se u saopštenju.

Pozvana je policija i data je zvanična izjava, međutim, sa štanda SNS su rekli da ovu svoju aktivistkinju koja je nosila njihovo obeležje – ne poznaju.

Zajedno, DS i SRCE će insistirati da policija uradi svoj deo posla i pronađe ovu nasilnicu, ističe se u saopštenju stranaka.