Zajedno: Šapić da vrati GUP na ponovno pisanje ili će ga građani na to naterati

Vesti 25. jul 202213:48 1 komentar
Shutterstock

Stranka Zajedno poručila je gradonačelniku Aleksandru Šapiću da vrati Generalni urbanistički plan (GUP) Beograda na ponovno pisanje ili će ga građani na to naterati.

„GUP Beograda do 2041. godine je u procesu usvajanja, a rani javni uvid za GUP je završen pre tri nedelje. Ovaj najvažniji planski dokument je bio na javnom uvidu samo 17 dana usred leta“, istakao je narodni poslanik stranke Zajedno, iz koalicije Moramo, Đorđe Miketić, u pisanoj izjavi.

On je rekao da Zajedno „upozorava da ne pokušava tajno i protivno volji Beograđana da usvoji najvažniji planski dokument, jer će se suočiti sa koncentrisanim gnevom građana koji više neće trpeti razaranja našeg lepog Beograda“.

„Kao što će Novosađani braniti svoj grad od građevniske mafije – to će učiniti i Beograđani“, naglasio je Miketić.

Kako je naveo, „slike nasilnog usvajanja GUP u Novom Sadu, slika je i prilika višegodišnjih problema koji građani imaju sa pisanjem štetnih planskih dokumenata i ignorancijom vlasti prilikom njihovog donošnja“.

„Pisanje primedbi građana, odbijanje, ignorancija članova komisije za planove, protesti, guranje i sukobi, prekidanje sednica… sve smo to već dosta puta videli oko usvajanja plana za Makiš, Košutnjak, Blok 70, naselje Stjepana Filipovića, Kosančićev venac, Linijski park na Starom gradu i druge ‘niže’ planove“, rekao je Miketić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare