Zajedno: Stojković i Zelenović dobili nove pretnje smrću i proterivanjem iz Srbije, podnećemo krivične prijave

Vesti 12. feb 202415:48 2 komentara
Nemanja Jovanović/Nova.rs

Stranka Zajedno je danas osudila pretnje smrću i proterivanjem iz Srbije njenim kopredsednicima Biljani Stojković i Nebojši Zelenoviću zbog njihovog učestvovanja na sednici Evropskog parlamenta prošle nedelje u Strazburu na kojem je kritikovan način održavanja decembarskih izbora u Srbiji i izražena sumnja u njihov rezultat.

Stojković i Zelenović su u delegciji koalicije „Srbija protiv nasilja“ na tom skupu obavestili evroposlanike o „svim činjenicama izborne krađe Srpske napredne stranke (SNS)“, navodi se u saopštenju.

„Atmosfera nasilja koju kreira upravo onaj koji je pokrao izbore, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, ovih dana doživljava svoj vrhunac jer je ceo svet upoznat s brutalnim prekrajanjem izborne volje građana. Da nije bilo izborne krađe, politička scena bi bila potpuno drugačija, a SNS bi bila razvlašćena“, ocenila je stranka Zajedno.

Dodala je da će u saradnji s partnerima upoznati sve građane Srbije s „brutalnom izbornom krađom“ koju je vlast sprovela na decembraskim izborima i da ih „nikakve pretnje neće sprečiti“ da to učine.

„Iako smo svesni toga da je čitav državni aparat pomagao Vučiću u izbornoj krađi i da institucije više ne postoje, ipak ćemo podneti krivične prijave protiv onih koji upućuju pretnje, uvereni da će svi kriminalci biti procesuirani ubrzo, kada oslobodimo državu od najvećih lopova u istoriji koji su vladali na ovim prostorima“, piše u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare