„Zajedno“: Vežba na jezeru pred Vučićem i Vulinom uprkos zabrani za čamce

Vesti 22. jul 202220:5611 komentara
N1/Milan Nikić

Stranka "Zajedno" saopštila je da je policijska vežba "Gruža 2022", sa motornim čamcima koji koriste gorivo za pogon, održana uprkos zabrane korišćenja takvih čamaca na jezeru Gruža kod Kragujevca.

„Korišćenje motornih čamaca koji koriste gorivo za pogon strogo je zabranjeno na ovom jezeru, za sve ali ne i za predsednika (Aleksandra Vučića) i ministra (Aleksandra) Vulina“, navodi se u saopštenju „Zajedno“.

Pročitajte još:

Kako se navodi, uprkos ovoj ekološkoj zabrani koje se građani pridržavaju, na ovom jezeru pijaće vode ministarstvo policije izvelo je taktičku vežbu “Gruža 2022”, sa više od 200 pripadnika policije uz upotrebu motorinih vozila i zapaljivih materija.

“Očito da nikom nije smetala činjenica da je ovo strogo zabranjeno jer je u pitanju akumulacija pijaće vode iz koga se čitav grad Kragujevac snabdeva pijaćom vodom. U regionu Šumadije, zbog izuzetno visokih temperatura i ogromne suše na meri su restrikcije pijaće vode, a građani su pozvani da štede i hitno smanje potrošnju pijaće vode. Međutim, sve to kao da ne dotiče nit ministarstra policije nit predsednika, jer očito ne zanima ih kakav kvalitet vode i koje opasne materije se ovim postupanjem mogu naći u čašama Kragujevčana“, izjavio je Nikola Nešić, narodni poslanik iz Kragujevca iz stranke „Zajedno“.

Komentari

Vaš komentar