Zajedno: Ziđin prekopirao „recept“ naprednjaka pa „delio pravdu“ na Starici

Vesti 20. avg 202218:42 7 komentara
N1

Stranka Zajedno najoštrije osuđuje rušenje kampa i teranje aktivista iz Bora i Majdanpeka koji su branili planinu Staricu, od strane plaćenog obezbeđenja koje je unajmila kineska kompanija Ziđin i predlažu da ova kompanija hitno uputi izvinjenje aktivistima i to više nikada ne čini, navodi se u saopštenju.

Kako navode, Ziđin je prekopirao „recept“ predstavnika naprednjačke vlasti i unajmio privatne plaćenike da „dele pravdu“ i rasteruju građane koji čuvaju svoja prirodna dobra.

Povezane vesti:

„Apelujemo na momke, koji su za dnevnicu šikanirali aktivistkinje da umesto toga pomognu da se ti hrabri ljudi odbrane od pritisaka. Ovako, pristali su da budu plaćenici u interesu kolonizatorske kompanije i za bedne novce maltretiraju prave patriote koji štite svoj grad, svoju zemlju i svoju planinu“, navode iz ove organizacije.

Dodaju da će uskoro opet biti u Majdanpeku, pa da bi želeli i sa njima da rasprave njihovo „plaćeničko, a nasilničko delovanje“.

„Niko, a pogotovo ne strani kolonizatori i najamnici, ne sme da napada i rasteruje građane. Srbija mora da postane država u kojoj se poštuje zakon, Ustav i sva ljudska prava. Nadamo se da policija i tužilaštvo neće, kao i mnogo puta do sada, ostati „slepi“ na ovakve ispade i da će procesuirati i najamničko obezbeđenje, ali i kompaniju Ziđin“, zaključuje se u saopštenju Zajedno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare