Zamenik direktora KBC: Klinička slika u ovom talasu teža i brže se razvijala

Vesti 22. nov 202109:43 > 09:44 0 komentara
KBC Dragiša Mišović
N1

Kada je reč o broju zaraženih koronavirusom, primećujem da je trend kod nas na prihvatljivom nivou, i nadam se da se za nekih mesec i po do dva možemo makar delimično vratiti normalnom načinu rada, izjavio je za RTS zamenik direktora KBC "Dragiša Mišović" Predrag Savić, ali i upozorio da još nije gotovo.

Savić je rekao da je u „Mišoviću“ trenutno 201 pacijent, od kojih je 49 na intenzivnoj nezi, a 28 na respiratoru.

Povezano:

„Situacija je znatno bolja i relaksiranija, imamo mnogo manji broj prijema u odnosu na prethodne dane, znali smo da primimo i 300 pacijenat dnevno, ali još nije gotovo“, istakao je Savić.

Upozorio je da je posebna bojazan lekara to je da je klinička slika u ovom talasu bila teža i da se brže razvijala, a produžila se, naglašava, i dužina boravka u bolnici , pa lečenje u proseku traje 15 dana.

Dodaje da se kada je o pacijentima na bolničkom lečenju reč, radi o pretežno nevakcinisanima, i to mahom starijoj populaciji, „a ima i mlađih“, a smatra i da bi bilo daleko više zaraženih i obolelih da nisu uvedene oštrije epidemiološke mere.

„Svi čekamo da se vratimo svom poslu“, naglasio je Savić koji je i hirurg i dodao da izlazak iz kovid sistema, kada je reč o delu KBC „Dragiša Mišović“ treba očekivati najranije posle Nove godine, i to „ako se ovakav trend nastavi, i samo u A bloku – deo gde se primaju hirurški pacijenti“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!