Zapaljen auto u južnom delu Mitrovice sa srpskim tablicama, uhapšen osumnjičeni

Vesti 13. nov 202213:23 komentara
Kossev

U južnom delu Kosovske Mitrovice izgoreo je automobil srpskih registarskih oznaka, saopštila je policija.

Slučaj je prijavljen juče u 03.56 časova, a kako je saopšteno iz policije, u požaru je igoreo automobil u vlasništvu Albanca sa Kosova. Vozilo je bilo parkirano u blizini stana vlasnika, objavio je Kossev.

U naknadnom policijskom izveštaju navedeno je da su u pitanju srpske registarske oznake.

Iz policije navode i da su odmah preduzeli istražne radnje, a potom i uhapsili 59-godišnjeg N. L (Ll), takođe Albanca sa Kosova, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo „podmetanje požara”.

KP sumnja da je svemu prethodio spor između njih dvojice, odnosno vlasnika automobila i osumnjičenog, a koji „žive na istoj lokaciji“.

Osumnjičenom je određeno 48-časovno zadržavanje.

Paljevine automobila neretka su pojava na Severu Kosova, međutim, za razliku od slučaja u južnom delu Mitrovice, u opštinama severno od Ibra izostaju hapšenja.

Poslednji slučaj paljevine registrovan je pre svega pet dana u Zvečanu. To je bilo 11. zvanično potvrđena paljenje automobila na Severu od početka ove godine.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, ukupno su 62 vozila zapaljena od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi.