Zapaljen automobil u Zvečanu, ovog puta s tablicama BG, policija tvrdi da su RKS

Vesti 08. nov 202214:09 27 komentara
N1

Automobil marke Ford Fiesta u vlasništvu Srpkinje O.M, zapaljen je sinoć oko 22 časa u centru Zvečana, potvrdila je za KoSSev sama vlasnica. Iako u više razgovora od sinoć i ona, kao i članovi njene porodice kategorički navode da je njen automobil bio registrovan na beogradske tablice, te da nisu do objavljivanja vesti uspeli da stupe u kontakt sa policijom uprkos pozivima, iz Kosovske policije danas izveštavaju o zapaljenom automobilu u zvečanskoj opštini u vlasništvu žene koji je registovan na RKS.

Povezane vesti

Automobil profesorice O.M. iz Zvečana bio je, kako je za Kossev posvedočila i ona danas, ali i član njene poroidice sinoć neposredno nakon paljevine, parkiran iznad kafića „Borsalino“ u samom centru Zvečana.

Da je oko 22.05 njen automobil zahvatio požar javile su joj komšije, koje su i pozvale vatrogasce jer je ona trenutno u inostranstvu.

„Bliskim ljudima deluje da je auto zapaljen i to je ono što su mi kazali“, naglasila je ona za Kossev.

O.M. tvrdi da je istog trenutka više puta pokušavala da dobije Kosovsku policiju, ali da se u stanici niko nije javljao. Isti slučaj bio je i danas.

Na licu mesta su sinoć, kako kaže, bili samo vatrogasci koji su požar sanirali.

Kosovska policija nakon toga izdala je saopštenje o požaru na automobilu na Zvečanu.

Informaciju o tome policija je, kako navode, dobila danas.

„Policija je 8.11. primila informaciju o paljenju automobila registarskih oznaka RKS u vlasništvu žene sa Kosova iz srpske zajednice, sa prebivalištem u opštini Zvečan“, naveli su iz KP.

Dodali su da povređenih u ovom slučaju nema, te da je samo na automobilu pričinjena materijalna šteta.

I dok policija u današnjem saopštenju tvrdi da je zapaljeni automobil bio registrovan na RKS, sa druge strane vlasnica O.M. kategorički tvrdi da je njen auto posedovao beogradske registarske oznake.

„Moj auto nema veze sa RKS tablicama“, istakla je vlasnica za KoSSev i u naknadnom razgovoru koji su sa njom obavili neposredno pred objavljivanja vesti.

Dodaje da su i u krugu u kom je bio parkiran njen automobil, bila parkirana i druga vozila, te da je među njima takođe bilo i drugih automobila sa BG tablicama.

„U šoku sam, kao i ljudi iz mog okruženja. Što se mene lično tiče ne postoji motiv zbog kojeg bi meni zapalili automobil“, poručuje vlasnica O.M.

Ujedno, ovo je 11. paljenje automobila na Severu od početka ove godine.

Krajem avgusta u Zvečanu je izgoreo automobil „Fiat Punto“, pre toga je početkom juna u Zubinom Potoku zapaljen automobil „Audi A6 allroad“ u vlasništvu muškarca M.A, aprila meseca zapaljen je automobil 22-godišnje devojke u Kosovskoj Mitrovici, a krajem istog meseca u Zubinom Potoku, zapaljen je automobil stranih registarskih oznaka u vlasništvu žene sa Kosova. Takođe u Zubinom Potoku prijavljeno je policiji da su 2. maja nepoznate osobe zapalile dve gume na automobilu parkiranom u privatnom dvorištu.

Sredinom septembra meseca zapaljen je automobil takođe u Leposaviću. Iz policije su 19. septembra saopštili da im je prijavljeno da su nepoznata lica zapalila automobil kosovskih registarskih oznaka.

Prethodni slučaj paljevine desio se pre desetak dana, takođe u Leposaviću, kada su navodno u blizini tehničke škole u Leposaviću nepoznata lica lomila stakla na putničkom vozilu marke škoda bele boje, BG registarskih oznaka. Isti automobil su potom pripadnici Kosovske policije zatekli u plamenu.

Poslednji slučajevi dogodili se 26. i 27. oktobra u Leposaviću kada je prvo zapaljen automobil u vlasništvu pripadnika Kosovske policije, a potom i automobil u vlasništvu lica sa inicijalima N.Č., a potom i 2. novembra kada je u Zubinom Poroku zapaljen automobil marke Hyundai.

Komentari (27)

Vidi sve komentare