Zapaljena još tri automobila sa RKS tablicama, vlasnici srpske nacionalnosti

Vesti 31. mar 202311:14 4 komentara
N1/Ilustracija

Nastavlja se sa paljenjem vozila registrovanih na RKS na severu Kosova. Nakon što su preksinoć dva zapaljena u Zubinom Potoku, noćas su izgorela još tri - dva u severnom delu Mitrovice i jedan u Zvečanu, piše KoSSev.

Kako je za KoSSev potvrđeno u policiji, paljenja su se dogodila noćas između dva i tri časa.

Zapaljeni su putnički automobili, koji su bili parkirani u ulicama Ivo Lole Ribar i Vlade Ćetković u Kosovskoj Mitrovici, kao i u Ulici kralja Milutina u Zvečanu. Sva tri vozila bila su registrovana na kosovske tablice, a vlasnici su srpske nacionalnosti.

Takođe, sva tri slučaja policija je okarakterisala kao „podmetanje požara“, a počinioci ovih dela još nisu poznati. Kao i prethodno za Zubin Potok, i danas je šef kabineta kosovske predsednice, Bljerim Velja, među prvima izvestio o noćašnjim paljenjima. I danas je za to prstom uperio u Beograd.

„Ilegalne strukture Srbije nastavljaju orkestriranu kampanju zastrašivanja Srba na severu Kosova. Sinoć su izgorela tri automobila samo zato što su imali RKS tablice. Srbija pokušava da stvori klimu straha, da poremeti normalan život i izbore zakazane za 23. april“, naveo je Velja na Tviteru.

Radi se o trećem slučaju paljevine vozila za samo pet dana, u kom su izgorela ukupno sedam, od kojih pet sa tablicama RKS, što je potvrđivala i policija.

Inače, juče je bio pretposlednji dan za (pre)registraciju vozila sa srpskih na kosovske tablice uz olakšice. To je kod ljudi stvorilo paniku, a zbog toga što nemaju jasne smernice šta da urade sa svojim automobilima.

Komentari (4)

Vidi sve komentare