Zaplena municije na severu Kosova, za Kurtija još jedna pobeda vladavine prava

Vesti 22. feb 202314:19 1 komentar
Kosovska policija

Kosovska policija zaplenila je u utorak na kontrolnom punktu u selu Jošanica 6.300 metaka u automobilu srpskih registraskih oznaka i uhapsila vozača J.Ž. (1981). Ova zaplena, kao i svaka na severu Kosova, bila je povod da se prištinski zvaničnici ponaosob o njoj oglašavaju, da se njome hvale, ali i najave još jaču borbu protiv organizovanog kriminala, piše Kossev.

Nakon čelnika kosovskog MUP-a, Dželjalja Svećlje, koji je sinoć i za ovo krivično delo prstom uperio u „kriminalne grupe kojima orkestrira Beograd“ i konstatovao da se ova zaplena metaka iz Srbije dešava „dok Vučić priča o naoružavanju“, danas se o istom slučaju oglasio i Aljbin Kurti.

„Još jedna pobeda za vladavinu prava: Kosovska policija uhapsila je trgovca oružjem koji je pokušao da prokrijumčari 6.300 metaka iz Srbije“, naveo je kosovski premijer u objavi na Tviteru, a prenosi Kossev.

Vlada kojom rukovodi, naglašava, ima nultu toleranciju prema trgovini oružjem i drogom, organizovanom kriminalu i bilo kakvim naporima da se podrže nasilje ili sukob.

Kako je naznačio, to važi: „Bilo gde na našoj teritoriji“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare