Počela provera diploma zaposlenih u Gradskoj upravi Kragujevac

Vesti 08. feb 202114:50 > 15:5033 komentara
N1/Milan Nikić

Prvi set diploma zaposlenih u gradskoj upravi u Kragujevcu upućen je na proveru u Ministarsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvja, a u paketu su "atipična" svedočanstva o različitim nivoima obrazovanja i stručne spreme za koje se pretpostavlja da su izdata od neregularnih "obrazovnih institucija".

U Skupštini grada Kragujevca je rečeno da su na verifikaciju u Ministarstvo prosvete upućene i diplome za koje se sumnja da su nelegano pribavljene, odnosno da su kupljene ili falsfikovane.

Povezane vesti

Gradska većnica za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković, ranije je najavila da će dokumenta o stručnoj spremi svih zaposlenih u gradskoj upravi biti poslata na proveru Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nadležnim obrazovnim institucijama.

Ona je u izjavi Radio televiziji Kragujevac (RTK), istakla da će svi vlasnici nelegalnih i neadekvatnih svedočanstva dobiti otkaze.

Ukoliko se utvrdi je neka od njih stečena na nelegalan način ili na neakreditovanim obrazovnim ustanovama, radnicima sa diplomom koja nije validna biće otkazan ugovor o radu, rekla je Tucaković.

Komentari

Vaš komentar