Zaposleni iz Šeste beogradske gimnazije 31. maja počinju štrajk

Vesti 30. maj 202313:59 8 komentara
N1

Predstavnici sindikata Šeste beogradske gimnazije najavili su stupanje u štrajk 31. maja zbog nereagovanja nadležnih organa na njihov zahtev za razrešenje dužnosti direktora te škole Radisava Milića.

Prosvetni sindikat Forum beogradskih gimnazija zatražio je od Ministarstva prosvete da smeni direktora Šeste beogradske gimnazije, navodeći da će, ako se to ne desi, zaposleni u toj ustanovi u sredu, 31. maja, stupiti u štrajk.

Predsednik Sindikata i nastavnik fizičkog i zdravstvenog obrazovanja u Šestoj gimnaziji Marko Mandić naveo je da je jedan od problema izdavanje isprava suprotno zakonu, za šta bi direktor trebao da bude smenjen.

„Svedočanstva na kojima u rubrici za fizičko i zdravstveno obrazovanje piše ‘oslobođen’ su nevažeća. Takođe, Milić je nezakonito oduzimao fond ili deo fonda časova pojedinim nastavnicima. Nad profesorima vrši verbalno nasilje, o čemu ne želim ni da govorim“, naveo je Mandić na konferenciji u Medija centru.

Nastavnik istorije Željko Matić naveo je da je inspekcija utvrdila nepravilnosti u radu direktora Milića, ali da nije naložena mera razrešenja, već je direktor opomenut, kao i da je dve od tri mere sproveo nakon isteka roka, dok treću nije.

Nakon odluke Sindikata Šeste beogradske gimnazije o stupanju u štrajk usledila je krivična prijava upućena od advokata kojeg je angažovao direktor škole, iako školu može da zastupa samo Sekretar ili Javno pravobranilaštvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare