Vučićević stigao na odsluženje zatvorske kazne, Dveri mu dale sapun

Vesti 03. apr 202309:31 > 10:08 225 komentara

Ispred Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici jutros su počeli su da se okupljaju mediji, a ima i zaposlenih iz dnevnog lista i sajta "Informer", koji su došli da podrže i isprate Dragana J. Vučićevića na odsluženje zatvorske kazne od šest meseci koja mu je izrečena jer neće da plati kaznu od 200.000 dinara zbog uvrede. Dragan J. Vučićević stigao je nešto pre 10 sati ispred zatvora.

Na skupu ispred Okružnog zatvora pojavio se i Simo Spasić sa megafonom.

POVEZANE VESTI

Takođe, pojavile su se i pristalice pokreta „Dveri“, koji podržavaju odlazak Dragana J. Vučićevića u zatvor, piše portal Nova.rs.

Na transparentima piše: „Dobrodošao, stižu drugari uskoro“, „Vučko, stiže i Vučić“, „Konačno“.

„Mnogi su rekli da neću biti osuđen, da neću otići u zatvor, ali evo, ja sam se pojavio. Odmah po dolasku obavestiću zatvorsku upravo da stupim u štrajk glađu do ispunjenja zahteva. Imam dva zahteva, prvi je revizija procesa po kojem sam osuđen zbog verbalnog delikta, a drugi dekriminalizacija dela uvrede. Ja idem u zatvor za sve novinare i sve građane. Po tom zakonu, svaki novinar i građanin može da bude osuđen za tvit. Paradoksalna situacija je da je dekriminalizovana kleveta i onda može da se desi da neko slaže nešto o meni, ja ga opsujem i onda ja idem u zatvor“, rekao je Vučićević danas ispred Okružnog zatvora.

Prilikom ulaska se dogodio manji incident, kada je jedan od pristalica „Dveri“ pokušao da preda Vučićeviću sapun uz reči: „Trebaće vam“. Tada je došlo do verbalnog sukoba, ali nije bilo fizičkog kontakta.

N1

Dragan J. Vučićević dobio je poziv da se danas, 3. aprila, javi na izdržavanje zatvorske kazne u Okružni zatvor u Beogradu, jer je odbio da plati kaznu koju mu je sud presudio zbog uvreda nanetih novinaru Jugoslavu Ćosiću.

Redakcija Informera je saopštila da Vučićević odlazi na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne i da će se pre ulaska u zatvor obratiti medijima i odgovarati na pitanja novinara.

Glavni urednik Informera je konferenciju za medije imao i u petak, kada je najavio da će po ulasku u zatvor stupiti u štrajk glađu. On već više nedelja preko svojih medija i u izjavama u javnosti vodi kampanju da u zatvor odlazi zbog „verbalnog delikta“.

Povodom toga se oglasilo i Društvo sudija Srbije, koje je preciziralo da je za uvredu zaprećena isključivo novčana kazna, a da se ona zamenjuje kaznom zatvora isključivo ako osuđeni odbije da plati u naznačenom roku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare