Zaposleni u „Somborskim novinama“ odlučili da pokrenu štrajk

Vesti 09. mar 202318:42 0 komentara
štamparija, štampanje, novine, štampanje novina
Shutterstock/ilustracija

"Sutrašnji broj "Somborskih novina" ni po čemu ne zaslužuje da se nazove brojem, jer se osim čitulja, malih i poslovnih oglasa, u njemu neće moći pronaći druge informacije značajne za građane, iz razloga što su zaposleni u „Somborskim novinama“ jednoglasno odlučili da pokrenu štrajk", saopštili su zaposleni, prenosi Soinfo.org.

Kolektiv „Somborskih novina“, kako prenosi Soinfo.org, bio je „primoran da se odluči na ovakav radikalan potez, iako se mesecima borio da do toga ne dođe i da pre svega čitaoci ne ostanu uskraćeni za informacije“.

„Nažalost, zaposleni u „Somborskim novinama“ već mesecima ne primaju zarade, a razgovori sa direktorom nisu doveli do toga da se problem reši. Zbog toga u sutrašnjem broju objavljujemo samo plaćene strane kako bismo ispoštovali svoje stranke i poslovne partnere, a kako će biti u budućnosti, u ovom momentu ne znamo. Zbog svega navedenog kolektiv „Somborskih novina“ svoje čitaoce moli za razumevanje i podršku, te da nam oproste ovaj potez na koji smo se teška srca odlučili i što nismo mogli bar ovaj primerak novina da podelimo besplatno. Svi građani koji žele da nam pruže podršku mogu doći u petak u devet časova ispred šaltera „Somborskih novina“ (ulica Laze Kostića), gde ćemo razgovarati sa čitaocima i iskazati svoje nezadovoljstvo situacijom u koju smo dovedeni“, saopštio je kolektiv „Somborskih novina“.

Somborske novine najstarije su i jedino štampano glasilo u tom gradu. Izlaze jednom nedeljno, a u kontinuitetu postoje od 1954. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!