Zaposleni u United Grupi pokazali humanost na delu i dobrovoljno dali krv

Vesti 09. dec 202218:38 2 komentara

Zaposleni u United Grupi pokazali su svoju humanost na delu i danas su učestvovali u akciji dobrovoljnog davanja krvi. Ovaj gest koji spasava živote organizovan je u saradnji sa saradnji sa Institutom za transfuziju krvi na ukupno dve lokacije u Beogradu.

Veliki broj zaposlenik iz naše kompanije odazvalo se akciji, u redovima se čekalo ispred autobusa Instituta, a sve se dešavalo u prostorijama SBB-a na Voždovcu, kao i ispred zgrade portala Nova.rs u Bulevaru Mihajla Pupina 115 A.

Inače, ovo prva velika zajednička akcija davanja krvi United Grupe, vodeće telekomunikacione i medijske grupacije u Jugoistočnoj Evropi, koju su zaposleni SBB-a, United Media, United Cloud-a, Shoppstera organizovali u Srbiji, piše Nova.rs.

Sakupljeno je više od 40 jedinica krvi do 14 sati.

Akciji su se odazvali svi, od novinara do zaposlenih u administraciji. Krv je dala i urednica hronike na portalu Nova.rs Tanja Milovanović.

„Nikad se ne zna kada krv može da zatrabe nama ili nekome nama bliskom. Svako kome zdravlje dozvoljava trebalo bi da učestvuje u ovakvim akcijama. Često slušamo vesti i apple o tome kako nedostaju zalihe krvi, ugroženi su životi, neko zbog toga može da izgubi glavu, a to ne smemo da dozvolimo. Nadam se da će ovaj naš gest imati odjeka i da će podstaći mnoge da urade isto“, kazala je Milovanović.

Davanje krvi je čin humanosti i ljudske solidarnosti. Čin društvene odgovornosti kako pojedinaca, tako i kompanija i organizacija.

Šta znači dobrovoljno davanje krvi?

Krv je lek koji nema svoju zamenu. Potrebe za krvlju su velike. Svakog dana je potrebno prikupiti od 300-350 jedinica krvi, za teritoriju koja je u nadležnosti Instituta za transfuziju, da bi čitav zdravstveni sistem funkcionisao.

Bez dovoljno krvi nema operacija, od najobičnijh do onih najsloženijih, mnogi pacijenti ne bi primili svoju redovnu terapiju, ugroženi bi bili najteži pacijenti kojima krv život znači. Postoji 4 osnovne krvne grupe, A, B, O i AB.

I svaka je podjednako značajna. O krvna grupa ( +,- ) je univerzalni davalac, a AB univerzalni primalac. Neko čeka na Vas. Ispružite ruku i produžite nadu. Uzvratiće Vam osmehom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare