Stefanović: Ko je iz redova države sarađivao s kriminalcima, biće sankcionisan

Vesti 08. feb 202109:08 > 10:42192 komentara
Tanjug/Zoran Žestić

"Država će odlučno pokazati da ume da se odupre svakom obliku kriminala i da sankcioniše one iz redova države, koji su sa tim kriminalcima sarađivali, pomagali ili davali informacije", rekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Sednicom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema rečima Nebojše Stefanovića teme su bile situacija na Kosovu i Metohiji, borba protiv organizovanog kriminala i potrebe snaga bezbednosti Srbije.

Kako je ispričao Stefanović, Srbija nastavlja borbu protiv organizovanog kriminala i suprotstavlja se organizovanim kriminalnim grupama.

Povezane vesti:

„Analizirali smo gde su veze organizovanog kriminala sa pojedinim predstavnicima državnih organa, što će država sankcionisati. Ove akcije koje ste videli imaće svoj nastavak ili nove akcije, ne samo protiv ove kriminalne grupe, već i drugih koje deluju na teritoriji Srbije. Država će odlučno pokazati da ume da se odupre svakom obliku kriminala i da sankcioniše one iz redova države, koji su sa tim kriminalcima sarađivali. Razgovarali smo šta je potrebno da se osnaže državni organi, da bi ovaj posao mogli lakše da obave i da građani imaju bezbednost“, rekao je Stefanović.

Podsećamo, pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka određen je pritvor do 30 dana, a među krivičnim delima koja im se stavljaju na teret su i teška ubistva, proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Govoreći o situaciji na Kosovu, ministar odbrane je rekao da se razgovaralo o „složenoj situaciji u političkom i bezbednosnom smislu“ i o tome šta preduzimaju državni organi da očuvaju bezbednost srpskog stanovništva.

„Želimo da zaštitimo bezbednost srpskog stanovništva i analiziramo sve izazove, a situacija je sve složenija, videli ste pojedine čestitke za Dan državnosti. U saradnji s Kforom da nastavimo da štitimo stabilnost i bezbednost srpskog stanovništva, da pokažemo da smo ozbiljni i odgovorni partneri i da pošaljemo jasnu poruku da nikakav pogrom nećemo dozvoliti“.

Izvor: Tanjug

Stefanović je dodao da se razgovaralo i o potrebama vojske, policije i BIA i o tome koje su to investicije koje ove i narednih godina treba da se preduzmu da bi se nabavilo novo i savremeno naoružanje koje će omogućiti snagama bezbednosti da se spremno suoče sa novim izazovima.

„Želimo da uložimo u kopnenu vojsku i elektronsku opremu koja će služiti za ometanje protivničkih dejstava, ali i u helikoptere za gašenje požara ili novu tehničku opremu za BIA“, rekao je ministar.

Na obraćanju ministra Stefanovića novinarska pitanja nisu bila dozvoljena.

Sednici su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, ministri policije Aleksandar Vulin, pravde Maja Popović, kao i direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić.

Komentari

Vaš komentar