Zaštitnik građana: Ispitati slučaj ubistva deteta

Vesti 22. feb 202314:26 2 komentara
N1

Zaštitnik građana danas je, povodom smrti dvogodišnje devojčice iz sela u okolini Zaječara koju je pretukao vanbračni suprug njene majke, zatražio od Centra za socijalni rad u Zaječaru da ga izvesti da li je i pre tragičnog događaja bilo prijava ili saznanja o nasilju u porodici ili zanemarivanja deteta.

Povezane vesti

Zaštitnik je od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju zatražio da obavi nadzor nad Centrom za socijalni rad Zaječar i u roku od 15 dana obavesti ga da li je bilo propusta u radu Centra u postupcima u vezi sa porodicom devojčice, posebno po pitanju starateljstva, zaštiti deteta od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, saopšteno je iz kancelarije zaštitnika Zorana Pašalića.

Od Zdravstvenog centra u Zaječaru zaštitnik je zatražio da ga u roku od 15 dana obavesti da li su kod devojčice uočavani ili prijavljivani znaci nasilja ili znaci roditeljskog zanemarivanja.

Istaknuto je da je potrebno da Ministarstvo unutrašnjih poslova obavesti zaštitnika građana da li su i pre tragičnog događaja nadležni organi MUP imali saznanja ili dobijali prijave o nasilju ili zanemarivanju deteta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare