Zaštitnik građana pokrenuo postupak ocene zakonitosti rada REM-a

Vesti 31. mar 202418:32 1 komentar
N1

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti rada Regulatornog tela za medije (REM) po prijavi Daniele Mihalović iz Stranke slobode i pravde u Bosilegradu, nakon što je ostala bez odgovora REM-a na prijavu da su u emisiji o Vladimiru Zaharijevu na TV Prva zloupotrebljena deca u svrhu političke kampanje.

Zaštitnik građana je u svom odgovoru naveo da pokreće ispitni postupak po prijavi u kojoj sam navela da je u emisiji ‘Kmet kmetuje 24 godine’ TV Prva emitovala sadržaj koji nije primeren deci predškolskog uzrasta, kao i da je snimanje, a potom emitovanje sadržaja u kom se pojavljuju deca urađeno bez saglasnosti roditelja” izjavila je Daniela Mihajlović, saopštila je SSP.

Daniela Mihajlović, kako piše FoNet, obratila se zaštitniku građana jer REM nije odgovorio na prijavu koju je dostavila 18. februara.

Ona je prijavila i MUP-u šta je emitovano u emisiji o Zaharijevu, a dobila je, kako je navela, skandalozan odgovor – da su, uz konsultacije sa nadležnim tužiociem Višeg javnog tužilaštva, koji se izjasnio da je u pitanju krivično delo “neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka”, utvrdili da se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi.

“Ovo je dokaz da i građani koji su u strahu od odmazde kmeta Vladimira Zaharijeva koji u Bosilegradu odlučuje o životu i smrti, ne mogu da zaštite svoja prava ni prava svoje dece uz pomoć intitucija”, ocenila je Danijela Mihajlović.

Izrazila je nadu da će postupak koji pokreće zaštitnik građana uroditi plodom, te da će TV Prva ukloniti spornu epizodu sa svojih profila na društvenim mrežama, ali i da će „razbuditi uspavane tužioce da konačno reaguju i zaštite prava“ dece.

Pročitajte još

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare