Zaštitnik građana proverava snimke sa protesta u Novom Sadu

Vesti 26. jul 202213:3919 komentara
PROTEST NOVI SAD OBEZBEĐENJE NASILJE
Tanjug/Nenad Mihajlović

Dešavanja ispred zgrade Skupštine Novog Sada, uoči sednice na kojoj je usvajan Generalni urbanistički plan 21. jula, trenutno se proveravaju, izjavio je Insajderu Zaštitnik građana Zoran Pašalić. On je kazao da je u toku pregled svih dostupnih snimaka, kako se nešto ne bi propustilo.

Pročitajte još:

Više lokalnih udruženja građana je 21. jula organizovalo protest i optužilo gradske vlasti da GUP prilagođavaju sumnjivim investitorima, na štetu Novosađana. Do incidenata je došlo kada je oko 200 demonstranata pokušalo da probije ogradu koja je postavljena ispred zgrade Skupštine Vojvodine, u kojoj je održana sednica Skupštine grada.

Nerede je zaustavila jedinica interventne policije, opremljena šlemovima i štitovima. Građani su na obezbeđenje i policiju bacali farbu i dimne bombe. Demonstranti i policija stajali su jedni nasuprot drugih, a građani su u metežu uspeli da pomere ogradu pedesetak metara bliže zgradi Skupštine Vojvodine.

Mediji su zabeležili kako su muškarci u civilu, pripadnici privatnog obezbeđenja, sprovodili silu nad demonstrantima i privodili ih.

Komentari

Vaš komentar