Zašto je SNS dozvolio da se raspravlja o Šapiću? „Možda mi šalju neki signal“…

Vesti 30. nov 202219:1728 komentara

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obratio se na redovnoj konferenciji za medije. Do novinarskih pitanja nije pominjao jučerašnju sednicu Skupštine grada na kojoj se raspravljalo o njegovoj smeni. Šapić kaže da na sednici nije bio, jer nije svojim prisustvom nikome hteo da stvara pritisak, a da je na sve optužbe opozicije ili već odgovarao ili će odgovoriti na sledećoj sednici.

Beogradska opozicija nije imala većinu da bi smenila Šapića sa mesta gradonačelnika, uspela je tu temu samo da stavi na dnevni red.

„Kada skupite potpise to nisam ni znao, moram da vam priznam, ali saznao sam, naučio sam nešto, da kada se skupe potpisi trećine odbornika onda više ne može da se glasa za tu tačku dnevnog reda, već je ona obavezna kad god da je Skupština, tako da juče nije bila Skupština ta tačka bi biča na sledećoj“, rekao je gradonačelnik Šapić.

Šapić je prvi funkcioner Srpske napredne stranke o čijem se poverenju, dakle, ipak moralo raspravljati. Naprednjaci su glasali da to bude sastavni deo dnevnog reda, ali kada se glasalo o smeni, nisu se izjašnjavali ni za ni protiv.

POVEZANE VESTI:

N1: Kakav vam signal SNS šalje, s obzirom na to da su prihvatili da se raspravlja o vašem nepoverenju?

„Možda, možda mi šalju signal neki, ne znam, pa ja ne mogu to da znam, ja na svakoj Skupštini mogu da budem smenjen i sa tim sam OK“, kaže Šapić.

Međutim, gradonačelnik je ipak siguran sada sa jedne strane, opozicija isti zahtev ne može podneti narednih šest meseci, ali se opozicije, ipak, kako kaže, pribojava.

„Čuo sam juče da su me prozivali da sam se uplašio, dobro, ja sam čovek od krvi i mesa, imam ja pravo da se uplašim“, poručuje gradonačelnik.

N1: Kažete da ste čovek od krvi i mesa i da možete da se uplašite, od čega ste se uplašili najviše i zar nije to baš ta sednica na kojoj treba da odgovarate a ne da je gledate na televizoru i da sa nje pobegnete?

„Od Mile Popović sam se uplašio i nadam se da će strah da me prođe do sledeće. Ako me prođe pojaviću se, ako me ne prođe, preskočiću“, rekao je.

Ono što su mu odbornici najviše zamerali, pa i odbornica SSP-a Mila Popović, jeste, kako tvrde, nelegalna gradnja sopstvene kuće.

N1: Zbog čega odbornicima ne pokažete sve dokumente o gradnji vaše kuće? To je bilo nešto što su vama najviše zamerali. Dakle da li ste gradili sve legalno i po zakonu?

Šapić: Gledao sam juče na televiziji, ne sve, jer sam imao posla, kako nisam smeo da govorim baš o tim optužbama. Ja sam na prošloj Skupštini baš govorio o tim optužbama. Ja da svaki put odgovaram ponovo i ponovo stvarno nemam nameru i verovatno to niste ispratili i naveo poimence svaku službu i instituciju koja je učestvovala u procesu koje se tiču kuće u kojoj živim.

Uz konstataciju da nema problem da sve to opet ponovi na nekoj narednoj sednici, Šapić ocenjuje da njegova smena može, ipak, da se dogodi bilo kog drugog dana.

„Nikada ne znate šta život nosi, šta sutra nosi, ali ono što mogu da znam jeste da se ja sigurno promeniti neću, ne mogu, 44 već imam, nisam ja baš tako mlad kao što izgledam“, rekao je Šapić.

Komentari

Vaš komentar