Zatvorske kazne i za pripadnika „Narodnih patrola“ i Amerikanca kojeg je napao

Vesti 04. jun 202315:51 > 15:57 255 komentara
N1

Posle incidenta na protestu "Srbija protiv nasilja", američkom državljaninu određen je zatvor u trajanju od 30 dana, a dvadesetdvogodišnji muškarac osuđen je na 15 dana zatvora u koji je odmah sproveden, saopštio je MUP Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Stari grad doveli su u službene prostorije dvadesetdvogodišnjeg muškarca koji se sumnjiči da je sinoć, na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne Skupštine zadao više udaraca američkom državljaninu koji je, kako se sumnja, prethodno provocirao građane koji su se tu nalazili.

Nakon konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, protiv dvadesetdvogodišnjeg muškarca i državljanina SAD, koji neprijavljeno boravi u Srbiji, podnete su prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira. Takođe, protiv američkog državljanina podneta je i prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Odlukom Prekršajnog suda u Beogradu, američkom državljaninu određen je zatvor u trajanju od 30 dana, a dvadesetdvogodišnji muškarac osuđen je na 15 dana zatvora u koji je odmah sproveden.

Podsećamo, pripadnici „Narodnih patrola“ napali su jednog čoveka na protestu „Srbija protiv nasilja“ i terali reportera N1 koji izveštava sa događaja. U incidentu je povređen i poslanik DS Miodrag Gavrilović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare