Zavetnici: Pozivom na skup, predsednik grubo zloupotrebio ustavna ovlašćenja

Vesti 10. maj 202315:29 9 komentara
N1

Srpska stranka Zavetnici ocenila je da je javni poziv građanima da 26. maja dođu na "najveći skup koji je Srbija ikada videla" gruba zloupotreba ustavnih ovlašćenja predsednika Srbije.

„To je još jedan pokušaj vladajuće koalicije da po svaku cenu očuva svoj rejting, ne mareći pri tome za društvene, političke, pa i bezbednosne posledice, koje bi jedan takav skup izazvao“, ocenili su Zavetnici.

U saopštenju je ocenjeno da u danima kada roditelji strahuju da decu pošalju u školu, kada je čitav prosvetni sistem pred kolapsom, „sudbonosne odluke po zemlju i narod ne donose se na sednici Narodne skupštine, već na Skupštini Srpske napredne stranke“.

„Umesto odgovora na duboku krizu u Srbiji, vlast je ponudila kontramiting za obračun sa političkim protivnicima, kao još jedan podijum za produbljivanje podela i izazivanje opšte nestabilnosti u zemlji“, naveo je pokret.

Srpska stranka Zavetnici ponovila je stav da nepunih 40 dana od stravične tragedije na Vračaru, u Mladenovcu i Smederevu, Srbiji nisu potrebni bilo kakvi mitinzi i kontramitinzi, te da svi oni koji u ovom času potenciraju partijski interes, ne vode računa o građanima, o sigurnosti i bezbednosti zemlje.

„Podsećamo vlast da je ovakvo postupanje naročito neodgovorno i u svetlu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji, gde postoje ozbiljni rizici za eskalaciju sukoba 28. maja, kada će Priština uspostaviti svoj poredak u četiri opštine na severu pokrajine“, naveli su Zavetnici u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare