Završen prvi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posrednika iz EU

Vesti 18. maj 202115:27 > 16:247 komentara
Izvor: Tanjug / Strahinja Aćimović

Prvi sastanak Radne grupe za međustranacki dijalog bez posredovanja stranaca, koji je oko 13 časova počeo u Skupštini Srbije, završen je. Niko od učesnika nije želeo da daje izjave za medije, navodeći da je to deo dogovora.

Radnu grupu osnovao je predsednik parlamenta Ivica Dačić nakon prvog sastanka vlasti i opozicije kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Povezane vesti

Pored Dačića, sastanku su prisustvovali i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i funkcioner Srpske napredne stranke Dejan Đurđević.

Na sastanku su bili i predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, predsednik Dosta je bilo Saša Radulović i njegov saradnik Vojin Biljić, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predstavnica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski, lider Dveri Boško Obradović i lider Zdrave Srbije Milan Stamatović.

Stranka moderne Srbije saopštila je da neće biti u Radnoj grupi za međustranački dijalog bez posredovanja evroparlamentaraca jer ne želi da ta organizacija ili njeni predstavnici postanu, kako se navodi, samo dobar izgovor za neki novi incident.

Radna grupa danas je, kako je ranije najavljeno, trebalo da se dogovori o predstojećim aktivnostima i dinamici rada, a zadatak joj je da definiše i koordinira dalji tok međustranačkog dijaloga bez prisustva stranaca.

Komentari

Vaš komentar