Završena operacija policije Kosova u Banjskoj

Vesti 26. sep 202322:37 6 komentara
Kosovska policija

Treći dan od izbijanja sukoba u Banjskoj završena je operacija Kosovske policije s ciljem vršenja pretresa, provere terena i traganja za naoružanjem i drugom opremom.

Ulazak u selo, međutim, još uvek nije dozvoljen, osim meštanima Banjske, kazao je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever, Veton Eljšani, piše KoSSev.

Eljšani kaže da, iako je operacija završena, tek će se sutra posle 09.00 sati znati „kako dalje“.

Reuters/Laura Hasani/File Photo (arhiva)

Objašanjava da će se odlučivati o tome da li da se svima, a ne samo meštanima, dozvoli nesmetano kretanje, odnosno ulazak i izlazak iz sela Banjska.

Odluku treba da donese Priština.

Kosovska policija, uključujući specijalne jedinice i večeras će boraviti u ovom selu.

REUTERS/Ognen Teofilovski

Kosovska policija je u okviru operacije koja je sada završena, u nedelju i dan kasnije zaplenila veliku količinu naoružanja, municije, druge opreme, uključujući više od 20 vozila.

Eljšani je potvrdio da je danas takođe izvršena zaplena oružja, odnosno da su policijski službenici pronašli lovačke puške. Sa druge strane, kazao je da danas nije bilo novih hapšenja.

Podsetimo, rano ujutru u nedelju u selu Banjska u zvečanskoj opštini u zasedi je ubijen narednik Kosovske policije, a dva policajca su ranjena.

Kossev

Glavna vest u međuvremenu se preselila na sukobe između naoružanih i maskiranih napadača i Kosovske policije, koji su trajali do večernjih sati.

Prema podacima Kosovske policije, u nedelju su ubijena, odnosno pronađena su tela najmanje tri navodna napadača, a još dvojica su uhapšena, od kojih je jedan ranjen.

Ujedno su istog dana uhapšene još četiri osobe koje se dovode u vezu sa ovom grupom.

Sinoć su u hotelu u selu Banjska uhapšene još dve osobe, a nakon što je pronađeno oružje koje se dovodi u vezu sa ovom grupom.

Pogledajte još:

Povezane vesti