Savet za nacionalnu bezbednost: Vojska ostaje u stanju borbene gotovosti

Vesti 27. maj 202310:40 134 komentara
Tanjug/Vladimir Šporčić

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posvećena najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, održana je danas u zgradi Generalnog Sekretarijata predsednika Republike.

Tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost dogovorene su sve neophodne bezbednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Republike Srbije.

Zbog brutalne primene sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti, dogovoreno je tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR, u pokušaju da obezbedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.

Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare