Završeni radovi u školi, ali deca sa smetnjama u razvoju u nju – još ne mogu

Vesti 29. nov 202223:513 komentara
Izvor: Nova.rs/Vesna Lalić

Ni sedam meseci nakon kraja radova, sportsko-terapeutska sala Osnovne Škole "Anton Skala" na Senjaku nije otvorena. Reč je o objektu koji bi koristila deca sa smetnjama u razvoju, a po svemu sudeći, zapelo je kod priključaka za vodu i struju koje Grad Beograd još uvek nije obezbedio, piše Nova.rs.

Sportsko-terapeutska sala izgrađena je sredstvima Evropske unije u koordinaciji sa Ministarstvom omladine i sporta, kao i Gradom Beogradom.

Radovi su počeli u februaru 2020. godine, a početak radova označili su tadašnji ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, kao i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, navodi Nova.rs.

Kako se ekipa tog portala uverila na terenu, u toku su radovi na uređenju dvorišta same sale, dok je vidno da priključaka za električnu energiju, a koji se nalaze na samom ulazu – nema.

Kako su iz škole „Anton Skala“ potvrdili, samo otvaranje kasni i zbog priključaka za vodu koji takođe neodstaju.

Osim toga, iz te obrazovne institucije navode i da je radove usporila pandemija koronavirusa.

Na pitanje zašto sala još uvek nije otvorena, nisu odgovorili iz Grada Beograda.

Portalu Nova.rs javila se i baka dečaka koji pohađa ovu školu navodeći da je prava sramota to što sala još uvek ne funkcioniše.

U trenutku dok je naša ekipa boravila u krugu škole, radnici su sređivali travnjak, kao i trim stazu koja prolazi dvorištem.

Takođe, u odgovoru iz škole kažu i da je projekat delom pomogao Gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, a velikim delom su u školi i sami tražili donatore.

Vrednost radova na izgradnji fiskulturne sale sa pratećim sadržajima u školi „Anton Skala“ iznosi više od 537.000 evra i realizuje se u okviru projekta IPA 2015, koji obuhvata izgradnju i rekonstrukciju 24 sportska objekta u 22 grada i opštine na teritoriji cele Srbije.

Ova škola se bavi vaspitanjem i obrazovanjem dece sa lakom, umerenom mentalnom ometenošću i autizmom, a osnovana je 1964. godine.

Opširnije na portalu Nova.rs.

Komentari

Vaš komentar