Zbog ekoloških protesta kazna zatvora za člana GO Narodne stranke Borisa Hermana

Vesti 31. mar 202212:14 5 komentara
N1

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu ocenio je da je nedopustiva zatvorska kazna od pet dana za člana Glavnog odbora te stranke Borisa Hermana zbog učešća u ekološkim protestima.

#related-news_0

Kako je agenciji Beta rečeno u toj stranci, protiv Hermana je, povodom učešća u ekološkim protestima, doneto rešenje Prekršajnog suda i izrečena kazna od 5.000 dinara.

Kako ih je Herman obavestio, nije mu stiglo rešenje o izrečenoj novčanoj kazni, nakon čega mu je iz Prekršajnog suda dostavljeno drugo rešenje u kojem se novčana kazna zamenjuje zatvorskom u trajanju od pet dana.

„Nedopustivo je da se Borisu Hermanu, koji je sa hiljadama ljudi u Srbiji prisustvovao ekološkom protestu protiv uništavanja naše životne sredine, izriče mera zatvora, i to u trajanju od pet dana, iako nikada nije legitimisan na protestima, niti mu je ikada stigao prekršajni nalog“, saopšteno je iz te stranke.

Narodna stranka je istakla da dok se ljudima koji su protestvovali zbog zagadjenja životne sredine uručuju rešenja o izdržavanju kazne zatvora, „batinaši koji su na učesnike mirnih ekoloških protesta nasrtali čekićima i pokretanjem bagera, uživaju svu zaštitu autoritarnog režima“.