Zbog eksplozije u stambenoj zgradi: Proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine Paraćin

Vesti 20. feb 202423:22 11 komentara
MUP Srbije

Opštinski Štab za vanredne situacije u Paraćinu, na vanrednoj sednici koja je održana elektronski, doneo je zaključak o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Paraćin - u MZ Centar 2, zbog eksplozije, usled pucanja plinske boce, koja se popodne dogodila u jednom od stanova stambene zgrade u Ulici majora Gavrilovića, broj 9, objavljeno je na sajtu opštine Paraćin.

Štab je, kako se navodi na sajtu, doneo ovu odluku kako bi sve službe mogle da deluju pravovremeno i pruže pomoć u otklanjanju materijalne štete, koja je nastala na imovini, domaćinstvima i okolnoj infrastrukturi, neposredno rukovode i koordiniraju u postupcima za smanjenje rizika.

Pročitajte još

„Više porodica, odnosno lica evakuisanih iz same zgrade u kojoj je došlo do eksplozije kao i iz okolnih oštećenih objekata, koje su i posredno pogođene ovim nesrećnim događajem, biće privremeno smešteno te je naloženo DOO Novica Prestiž Plus, da privremeni smeštaj obezbedi s obzirom na stanje zbog kojeg ova lica ne mogu ostati u svojim stanovima“, navodi se.

Podsetimo, eksplozija se dogodila nešto pre 15 sati u stanu na trećem spratu zgrade u Ulici Majora Gavrilovića u Paraćinu. Stan je od detonacije dosta urušen, a oštećeni su i okolni stanovi i ozbiljno urušena fasada zgrade. Žena koja je povređena u eksploziji preminula je u bolnici, preneo je RTS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare