Zbog havarija u TENT-u van pogona blokovi B1 i B2, normalizacija sutra

Vesti 27. dec 202117:57 > 18:06 58 komentara
Ministarstvo rudarstva i energetike

Zbog havarija u TENT-u van pogona su blokovi B1 i B2, a normalizacija se očekuje tokom sutrašnjeg dana, saopšteno je iz kabineta ministarke rudarstva i energetike Srbije Zorane Mihajlović.

Sednica Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima danas je hitno sazvana zbog havarija koje su se desile u Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije.

Havarija na bloku B2 izazvana oštećenjem mlinskog kola izbacila je taj blok iz pogona, ali nijedan radnik nije povređen, dodaje se u saopštenju. Očekuje se, kako se dodaje, da tokom sutrašnjeg dana blok B2 bude vraćen u sistem.

Blok B1 u TENT-u od juče nije u sistemu zbog požara koji je izbio na gorioniku mazutnog sistema i trebalo bi do sutra ujutru ponovo da bude u pogonu, najavila je Elektroprivreda Srbije (EPS).

Povezane vesti

Na sednici Radne grupe kojom predsedava resorna ministarka Zorana Mihajlović, konstatovano je povećanje proizvodnje električne energije u kapacitetima koji koriste obnovljive izvore, pre svega u hidroelektranama. Prenosni i distributivni sistem, kako je rečeno, funkcionišu bez većih problema.

Rezerve energenata za toplane u Srbiji su dovoljne do kraja zimske sezone i nema bojazni da će doći do prekida isporuke toplotne energije, navodi se u saopštenju.

Iz Beogradskih elektrana je saopšteno da isporučuju toplotnu energiju 24 sata.

Na sednici je saopšteno i da su povećane zalihe gasa u skladištu Banatski dvor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare