Zbog izlivanja reka vanredno u Tutinu, Novom Pazaru i Prijepolju

Vesti 21. nov 202208:16 1 komentar
Tanjug / Ministarstvo odbrane

Posle obilne kiše izlile su se reke na području Raške, Novog Pazara, Tutina, Prijepolja, na Kosovu i Metohiji i na severu Crne Gore. Osnovne i srednje škole na teritoriji grada Novog Pazara neće raditi. Reka Lim izlila se na tri lokacije u Prijepolju. Kako javlja TV Prva, reke u Novom Pazaru i Tutinu se povlače u svoja korita, smiruje se situacija nakon bujica i poplava koje su zadesile ta područja,

Viši predeli Novog Pazara su bez pijaće vode, ali je u višim krajevima kiša prešla u sneg, što je „olakšavajuća okolnost“.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Davor Vidović, kazao je da je Lim u Prijepolju visok i da je naneo probleme tom gradu i Brodarevu, ali da je postavljena barijera koja ih štiti.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić rekao je da je Štab za vanredne situacije u tom gradu doneo odluku da se zabrani prelaz preko visećeg mosta, dok se vodostaj Lima ne vrati u dozvoljene granice.

Dečak star dve godine utopio se juče kod Tutina, u reci Vidrenjak, nabujaloj usled višesatne kiše.

Na Limu kod Prijepolja vodostaji će u narednih 12 sati biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava, a na Ibru kod Raške sa dostizanjem i prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava u naredna 24 sata, upozorio je RHMZ, prenosi RTS.

Izvor: Tanjug

Na Dunavu vodostaji se nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa, navodi se na sajtu RHMZ-a.

U Raški je Trnava odnela mostove, puteve i poplavila kuće.

Osnovne i srednje škole na teritoriji grada Novog Pazara danas neće raditi, dok predškolske ustanove neće biti zatvorene. Razlog je, kažu nadležni, što se tokom noći očekuju velike količine vode sa okolnih planina.

Izvor: Tanjug

Zbog obilnih padavina, reka Lim izlila se na tri lokacije u Prijepolju – u Brodarevu, Ivanju i Zalugu.

U Brodarevu su poplavljeni sportski tereni i vodena stihija preti da ugrozi Vatrogasni dom, u Ivanju se voda izlila na lokalni put koji prolazi uz obalu, dok je u Zalugu poplavljeno poljoprivredno zemljište.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare