Zbog korone uvedene mere za ulazak u Institut: Posete zabranjene, PCR obavezan

Vesti 15. sep 202313:23 34 komentara
Klinički centar Srbije Institut za onkologiju i radiologiju
N1

Institut za onkologiju i radiologiju Srbije objavio je nove mere za pacijente i njihove porodice o merama protiv kovida. Naime, uvedeno je sedam mera, a najvažnije su da je zabranjen ulaz u zgradu bez maske, kao i da su posete zabranjene.

Kako je navedeno na sajtu Instituta, pacijenti se mole da ulaze u zgradu u zakazano vreme, odnosno 15 minuta pre zakazanog pregleda ili prijema.

Povezane vesti

Takođe, pratiocima je zabranjen ulazak u tu zdravstvenu ustanovu, izuzev jednog za teško pokretne pacijente.

„Za prijem na stacionarno lečenje u IORS neophodna je potvrda o negativnom PCR testu na SARS-CoV-2 ne starijem od 72 časa. Izuzetak su pacijenti koji su preležali kovid-19 pri čemu je od prvog pozitivnog testa prošlo najmanje 7 dana (ili 14 dana za imunokompromitovane) a najviše 3 meseca. Pacijenti koji imaju zakazani pregled ili prijem, a dobiju simptome respiratorne infekcije treba da pozovu telefonom odgovarajuće odeljenje i dogovore se o terminu dolaska“, stoji u objavi.

Pacijenti prilikom dolaska u Institut treba da nose masku i da se odmah pri ulasku jave dežurnoj medicinskoj sestri na šalteru informacija.

„Na odeljenja Instituta ulaz je dozvoljen isključivo zaposlenima IORS i pacijentima koji primaju terapiju na tom odeljenju. Posete pacijentima nisu dozvoljene“, zaključuje se u saopštenju Instituta za onkologiju i radiologiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare