Zbog lutke Vučića osumnjičen za „pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja“

Vesti 04. jun 202323:03 122 komentara
MUP Srbije
N1

MUP je saopštio da je u Beogradu uhapšen su B. S. (61) zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

„On se sumnjiči da je juče, na protestu u Beogradu ispred Narodne skupštine Republike Srbije, nosio lutku koja podseća na predsednika Republike, sa transparentom. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu“, navodi se u saopštenju.

Ranije danas, novinar Boško Savković priveden je pod sumnjom da je na protestu „Srbija protiv nasilja“ u subotu nosio „obešenu lutku sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića“. Ovu informaciju potvrdio je Savkovićev advokat za N1.

Savkovićeva ćerka Emilija rekla je za Danas da su se četvorica muškaraca pojavila kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje.

„Nas 15 se skupilo kod spomenika (Trg Nikole Pašića). Transparent je sve vreme bio tu i na slikama se pojavila i neka lutka. Čekamo šta će biti. Reč je o lutki koju premijerka Srbije kači na tviter nalog. Transparent je i dalje kod nas, gledamo u njega. Inspektori koji su došli su ga videli. Ali sa lutkom nemamo veze“, kaže Emilija za Danas.

Boško Savković je početkom osamdesetih godina radio na radio programima „Ritam srca“ i Index 202.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare