Zbog radova u Beogradu izmenjene trase više linija javnog prevoza

Vesti 08. jun 202316:59 0 komentara
GSP, Javni prevoz, Gradski prevoz, autobus, autobusi, Zeleni venac
N1

Izmene javnog prevoza tokom radova na popravci trolejbuske kontaktne mreže u zoni okretnice „Banjica 2”, u zoni raskrsnice Karađorđeve ulice i Zemunskog puta i u Ulici Mis Irbijevoj.

Tokom radova na popravci trolejbuske kontaktne mreže u zoni okretnice „Banjica 2”, od 10. juna, od 1 čas do 12. juna, do 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. U tom periodu trolejbuske linije 40 i 41 saobraćaće skraćeno do stare okretnice „Banjica”, dok se privremena autobuska linija 41A uspostavlja na relaciji Banjica – Banjica 2.

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji tramvajskog koloseka u zoni raskrsnice Karađorđeve ulice i Zemunskog puta, od 10. juna, od 00.30 časova do 12. juna, do 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tramvajske linije 7 i 9 u smeru ka Bloku 45 kretaće se ulicama Nemanjinom, Savskom, petljom „Radnička”, zatim preko Mosta na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe, Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovnim trasama.

Vozila sa linija 78 i 83 i minibus linija A1 i E1 će u smeru ka Novom Beogradu saobraćati Zemunskim putem, pri čemu se uspostavlja privremeno autobusko stajalište za linije 78, 83 i E1 u Ulici zemunski put, u visini tramvajskog stajališta gledano u smeru ka Novom Beogradu, navodi se u saopštenju.

Zbog izvođenja radova od 9. do 13. juna na toplovodnoj mreži u ulicama Dr Velizara Kosanovića, Mis Irbijevoj i Kovačevoj na Voždovcu doći će do izmena u radu linija javnog prevoza.

Tokom navedenih radova, vozila sa linije 20 će u oba smera saobraćati ulicama: Vojislava Ilića, Ustaničkom i dalje redovnom trasom. Vozila sa linije 21A će u smeru ka Učiteljskom naselju saobraćati ulicama Vojislava Ilića, Ustaničkom, Mirka Sandića, Virpazarskom, Pljevaljskom, Dr Velizara Kosanovića do okretnice „Učiteljsko naselje”, dok će u smeru ka Trgu Slavija saobraćati redovnom trasom.

Vozila javnog linijskog prevoza će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, navodi se u saopštenju.

U sledećoj fazi radova od 14. do 18. juna vozila sa linije 21A u smeru ka Trgu Slavija biće preusmerena u saobraćajnu traku, koja se u redovnom režimu koristi za skretanje ulevo iz smera Učiteljskog naselja, što je regulisano privremenim saobraćajnim znakovima.

U poslednjoj fazi radova od 19. do 25. juna vozila sa linije 21A u smeru ka Trgu Slavija biće preusmerena u saobraćajnu traku, koja se u redovnom režimu koristi za skretanje ulevo iz smera Učiteljskog naselja, što je regulisano privremenim saobraćajnim znakovima.  Stajalište „Dr Velizara Kosanovića” se u ovoj fazi vraća na svoju redovnu poziciju, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!