Zbog smrti porodilje izvršena kontrola u Opštoj bolnici Leskovac po nalogu ministarke zdravlja

Vesti 01. mar 202413:39 13 komentara
N1

Četiri zdravstvena inspektora iz drugih gradova Srbije obavili su jutros vanrednu kontrolu po nalogu ministarke zdravlja Danice Grujučić zbog smrti porodilje iz Vlasotinca D.L. (30), a pre njih počela je da radi i unutrašnja kontrola, potvrdio je za agenciju Beta direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.

Dimitrijević je odmah po završetku rada zdravstvenih inspektora kazao da su kontrolisali dokumentaciju o održavanju trudnoće, razgovarali sa svim odgovornim akterima o njenom prijemu, boravku u bolnici, operaciji i postopretivnim aktivnostima.

„Rečeno nam je da dostavimo naše nalaze rada unutrašnje kontrole, a vršiće kontrolu i u Nišu, kako bi objedinili svu dostupnu dokumentaciju i nalaze. Sada je za sve dalje izjave nadležan PR Ministarstva“, rekao je Dimitrijević.

U ponedeljak bi, prema još uvek nezvaničnim informacijama, trebalo da počne sa radom untrašnja kontola u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, gde je porodilja preminula.

D.L. je primljena 15. februra u leskovačkom porodilištu, porođaj je izvršen carskim rezom 27. februara, a u Niš je prebačena sutradan u 15.34 sati gde je juče preminula.

Direktor Dimitrijević je juče rekao da je porodilja imala niži nivo trombocita.

Trudnoća D.L. vođena je u Vlasotincu, a njena sestra rekla je za agenciju Beta da je jedini problem pri kraju trudnoće bio povišen krvni pritsak, što je učestala pojava kod trudnica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare