Zdravko Ponoš napustio Narodnu stranku

Vesti 05. apr 202221:19 > 21:35 254 komentara
Nova.rs/Goran Srdanov

Narodna stranka saopštila je da je predsednički kandidat koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" Zdravko Ponoš, istupio iz te stranke.

„Zdravko Ponoš, čiju je kandidaturu za predsednika Srbije podržala Narodna stranka, danas nas je obavestio o istupanju iz Narodne stranke“, navodi se u saopštenju.

Ponoš je Narodnoj stranci poslao imejl u kojem je napisao: „Poštovani, ovim putem vas obaveštavam da istupam iz Narodne stranke”.

„Zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio i želimo mu sreću u budućem političkom delovanju“, zaključuje se u saopštenju Narodne stranke.

Ponoš je bio potpredsednik Narodne stranke od njenog osnivanja 2017. godine, a u novembru prošle godine se povukao iz presedništva stranke kada je najavio i da se više neće kandidovati za potpredsednika Narodne.

Tada je izjavio da su se „desile neke stvari zbog kojih mu ostanak u vrhu Narodne stranke više nije prihvatljiv„.

Do danas je, međutim, ostao član Narodne stranke.

Ponoš je na predsedničkim izborima održanim u nedelju bio kandidat koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“, a za zajednilkog kandidata ga je u januaru predložila Stranka slobode i pravde što su ostale članice koalicije, uključujući i Narodnu stranku, prihvatile.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare