Združena vežba vojske i policije na Pasuljanskim livadama

Vesti 28. avg 202213:03 > 14:14 46 komentara
Ministarstvo odbrane

Na poligonu Pasuljanske livade, pripadnici policije i vojske izvode zajedničku vežbu, kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da se izvodi združena taktička vežba sa bojevim gađanjem pod nazivom „Severac 2022“, snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ta vežba predstavlja završni deo intenzivnih vežbovnih aktivnosti koje su u skladu sa scenarijom izvedene tokom ove sedmice na Pasuljanskim livadama.

Reč je o planskim aktivnostima, koje se realizuju radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske Srbije i MUP za rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja operacija.

Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane

Vežbi prisustvuju i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, dodalo je Mnistarstvo odbrane na svom sajtu.

Vučić: Izvanredna koordinacija, pripremljenost i obučenost snaga bezbednosti

Vučić je čestitao pripadnicima snaga bezbednosti na uspešno izvedenoj vežbi, te, na Instagramu istakao da su oni prikazali „izvanrednu koordinaciju, pripremljenost i obučenost“.

„Čestitam i veliko hvala za trud, hrabrost i ljubav prema otadżbini. Živela Srbija!“, napisao je Vučić.