Zekić i Veljanovski kopredsedavajući Nadzornog tela za praćenje medija

Vesti 19. nov 202114:26 5 komentara
Sednica, Telo za praćenje medija
Ministarstvo kulture i informisanja

Konstitutivna sednica Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje održana je u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a članovi tog tela izabrali su za kopredsedavajuće predsednicu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Oliveru Zekić i profesora Radeta Veljanovskog, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

Kako se navodi, na sednici su razmotreni predstojeći zadaci u skladu sa nadležnostima ovog tela i plan rada u narednom periodu.

Povezane vesti:

Privremeno nadzorno telo predviđeno je da ima 12 članova, šest se imenuje na predlog Regulatornog tela za elektronske medije i šest na predlog predsednika Narodne skupštine, nakon konsultacija sa kofasilitatorima Međustranačkog dijaloga i u skladu sa Završnim dokumentom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Članovi ovog tela, imenovani na predlog Regulatornog tela za elektronske medije (REM) su: predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić, izvršna direktorka Rajka Galin Ćertić, generalni sekretar Milan Todorović, načelnik Službe za nadzor i analizu programa emitera Stevica Smederevac, analitičar projekata Srđan Miljković i član REM-a Milorad Vukašinović, saopšteno je iz Ministarstva.

Na predlog predsednika Narodne skupštine za članove su imenovani: Rade Veljanovski predstavnik Socijaldemokratske stranke Srbije, Nove stranke, Građanskog demokratskog fronta, Pokreta demokrate Srbije, Nove Srbije, Pokreta 1 od 5 miliona, Koalicije tolerancija i Vlaške stranke, Zdravko Veselinov iz Nacionalne demokratske alternative koju čine Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije, prof. dr Milorad Marinković iz Srpskog pokreta Dveri, Peđa Milosavljević iz Dosta je bilo i Stevan Ristić iz Stranke moderne Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare