Zekić: Obrazloženje o dodeli frekvencija do kraja nedelje

Vesti 02. avg 202215:30 30 komentara
N1

Obrazloženje o odluci oko izdavanja dozvola za nacionalnu pokrivenost biće izrađeno i dostupno javnosti do kraja ove radne nedelje, rekla je za N1 predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić.

Pročitajte još:

REM je 29. jula doneo odluku da četiri nacionalne frekvencije dodeli istim televizijama koje su ih i do sada imale – Pinku, Hepiju, Prvoj i B92.

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije saopštio je da je u javnom interesu da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) detaljno objasni kojim kriterijumima su se članovi rukovodili pri glasanju za dodelu nacionalne frekvencije, jer obrazloženje da je odluka doneta „većinom glasova pri tajnom glasanju“, nije dovoljno.

Odluka da frekvencije dobiju iste televizije izazvala je oštre reakcije medijskih udruženja, civilnog sektora i opozicije, koji su podsetili da na višegodišnje kršenje zakona od strane nekih tih medija.

Konkurs nije obuhvatio i petu frekvenciju, koja je slobodna, a Zekić je najavila da će on biti raspisan „za nekoliko dana“, a da bi cela procedura trebalo da bude gotova do kraja jeseni.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare