Zekić: Procedura za petu frekvenciju ista, očekujem da se završi do kraja jeseni

Vesti 29. jul 202213:30 > 13:50 44 komentara

Predsednica Savet REM Olivera Zekić rekla je da je REM odluku o dodeli nacionalnih frekvencija doneo na odgovoran način i u skladu sa demokratskom procedurom, uvažavajući mišljenje struke, javnosti i svakog člana REM-a. Kada je reč o konkursu za petu frekvenciju, Zekić je rekla da je procedura ista i da televizije moraju da se prijave ponovo.

„Od momenta raspisivanja, što će biti za par dana, ide prvo u Službeni glasnik, onda 60 dana za prijave, utvrđuje se da li je kompletna dokumentacija, onda se utvrđuje lista kandidata koji su ispunili uslove i onda idemo u proces odlučivanja. Sada imamo kolektivni godišnji odmor, negde do kraja jeseni očekujem da će biti gotovo“, rekla je Zekić.

Podsećamo, Savet Regulatorne agencije za elektronske medije dodelio je televizijama Pink, Prva, Hepi i B92 nacionalne frekvencije. Na istoj sednici doneta je odluka da Hit Music FM, Radio S, Radio S2 i Play radio dobiju radijske nacionalne frekvencije.

Zekić je rekla da bez pravne službe ne može da obrazlaže odluku o dodeli frekvencija.

„Onaj ko se žali ide na Upravni sud, ali ne može sud poništi odluku REM, može da je vrati na razmatranje“, rekla je ona.

Kaže i da je atmosfera na sednici bila „fenomenalna“ i da nije bilo nikakvog neslaganja.

„Na televizijama je da garantuju da neće da krše elaborat kada ih budemo ispitivali i radili valorizaciju, onda ćemo da vidimo da li su ispunili obećanja“, rekla je predsednica Saveta REM-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare