Zekić: REM nije izrekao nijednu meru zbog dezinformacija o koronavirusu

Vesti 10. sep 202115:08 > 15:11 10 komentara
N1

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić izjavila je da REM nije izrekao nijednu meru medijima u čijim programima su promovisane dezinformacije o epidemiji koronavirusa.

„I sam ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da se javlja na hiljade stručnjaka, da njemu ljudi govore, koji nisu iz medicinske struke, kako treba da se ponaša i radi. Jako malo znamo o koronavirusu, morate pustiti sve“, kazala je Zekić na konferenciji za novinare u Klinici za psihijatrijske bolesti „dr Laza Lazarević“ u Beogradu.

Na pitanje da li smatra da takva vrsta programa doprinosi borbi protiv epidemije, ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovorio je da takav sadržaj nije dobar za zdravstveni sistem iz mnogo razloga.

„Pažljivo sam dosta tih pojavljivanja pratio. Nisu zasnovani na činjenicama i na relevantim podacima i onime što se u medicini priznaje. Čim postoji to, to je jedna priča ‘rekla-kazala’ koja prija ljudima da čuju“, rekao je on.

Lončar je rekao i da je troje „predvodnika“, kako je kazao, antivakserskog lobija u Srbiji preminulo od posledica zaraze koronavirusom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare