Zekić: Zgrožena sam količinom mržnje Dragoslava Bokana

Vesti 30. nov 202117:10 23 komentara
N1

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić rekla je da je zgrožena govorom mržnje reditelja Dragoslava Bokana, koji je na Pinku vređao na nacionalnoj osnovi potpredsednicu Stranke slobode i pravde (SSP) Mariniku Tepić. Ona je istakla da je ovakvu izjavu dala osoba koja je, po svemu sudeći, sa smanjenom uračunljivošću.

Povezane vesti:

U izjavi za „Nova.rs“ predsednica Saveta REM Olivera Zekić navela je da je zgorežena izjavom Bokana i da veruje da takav utisak imaju svi ostali članovi Saveta REM-a.

„Lično sam zgrožena količinom govora mržnje koju je, po svemu sudeći, osoba sa smanjenom uračunljivošću, izrekla u etru. Verujem da takav utisak imaju i svi ostali članovi Savet REM-a. Izveštaj će kao i do sad sačiniti naša Služba za nadzor i analizu, svakako ćemo ga razmatrati, a vidim da se i TV Pink ogradio od Bokanovog nastupa. Verujem da će i REM i Privremeno nadzorno telo za praćenje izbora učiniti sve da obezbede normalnost u javnom prostoru, jer ovakva vrsta poziva na nacionalnu mržnju sigurno nije normalnost, već sve suprotno od toga“, rekla je Zekić.

Podsetimo, reditelj Dragoslav Bokan je u izjavi za TV Pink, komentarišući blokade puteva širom Srbije u subotu, vređao Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi.

Povodom uvreda koje je izneo Bokan, oglasila se i Ambasada Rumunije u Beogradu.

Komentari (23)

Vidi sve komentare